Hur du kan få din slänt i trädgården att se snygg ut

Det finns en chans att få ut det bästa möjliga av alla din trädgårds olika delar, och visst är detta även sant för en slänt trädgård. På en slänt kan du plantera underbara växter, få till en snygg gång eller kanske till och med installera en pool. Om du har en slänt i din trädgård som du inte helt säkert vet vad du vill göra med slipper du att oroa dig, för vi ska hjälpa dig en bra bit på vägen!

Gör upp en plan som fungerar

Innan vi ger händiga tips och råd kan planering sitta på sin plats. Gör först av allt upp en budget så att du har en klar och tydlig bild framför dig kring vad det får kosta. Kom även ihåg att vissa idéer är mer tidskrävande än andra, så tänk igenom hur mycket arbete du är villig att lägga på projektet. Att plantera några blommor är givetvis mer simpelt än att installera en hel pool i din slänt trädgård.

Samtidigt är det av yttersta vikt att allting får en fin helhet. Fundera kring vad som passar in i just din slänt trädgård och hur detta matchar med omgivningen. Genom att ha allt detta i åtanke och att planera utförligt ser du snart till så att du får en fantastisk slänt trädgård.

Tips på vad en slänt kan användas till

Då ska vi kika lite på vad du kan göra med en slänt trädgård för att få en riktigt snygg look. Den enklaste, men mycket effektiva, lösningen är att plantera diverse växter: blommor, buskar, träd eller snyggt gräs. Ett mer krävande arbete som ger riktigt fina resultat är att installera en trappa som ger dig enkel tillgång till ditt hem utan att behöva kämpa uppför din slänt trädgård.

De många spännande idéerna slutar inte heller där. Om det finns barn i hemmet kan det vara läge att använda din slänt trädgård till en klättervägg, rutschkana eller en härlig pool. En fin detalj är också att placera olika odlingslådor som fylls med vackra växter. När allt är sagt och gjort är det därför enbart din fantasi som sätter gränserna för vad du kan använda en slänt trädgård till.

Ha följande i åtanke innan plantering i en slänt

Vissa enkla metoder kan tillämpas för att få det bästa möjliga resultatet i din slänt trädgård. Du bör till exempel inte glömma att dra nytta av en stor mängd jord när du ska plantera. Innan du börjar jobba med din slänt trädgård kommer du också att tacka dig själv om du rensar bort allt ogräs noga så att du har en ren och fin yta att jobba med.

Vid val av vilka växter som får introduceras i din slänt trädgård är det trevligt om du kombinerar ett antal olika varianter såsom en del vedartade växter och en del perenner. Korta växter kan även bli en udda syn på en slänt trädgård, så försök att satsa på växter som i alla fall blir en halv meter höga.