oktober 17, 2021
Web

WordPress

Många sitter idag med en begränsad budget samtidigt som de behöver skapa en hemsida som kan mäta sig med den hårda konkurrensen som finns ute på nätet idag. Det är här WordPress kan vara det perfekta verktyget för att slå sig in på marknaden. För många som kommer igång och gör sina egna hemsidor med WordPress blir förvånade att det går smidigt och enkelt och att de dessutom kan skapa otroligt snygga sidor som ser professionella ut.

Gratis alternativ för snygg design

På WordPress finns det många snygga teman som är gratis. Vill man sedan kosta på något finns det även teman att köpa. Det är lite det som är det fina med WordPress, man kan välja sin nivå förutom att man helt kan släppa ångesten med att sitta och skapa en design från början till slut som både tar tid och är svårt. Bara det att det sedan finns tusentals olika mallar med teman att välja mellan gör att utbudet är helt enormt för vilken design man än vill ha till sin sida. När det gäller hur temat ser ut kan man ändra allt från färgkombinationer, teckensnitt, bildstorlekar, hur sidan ska vara uppbyggd till vilka bakgrunder man vill ha. Det är lätt att anpassa en sida om man vill lägga in en logo på den. Det går garanterat att hitta precis det man letar efter även om det kanske tar en stund innan man har hunnit leta igenom det stora utbudet. Det bästa av allt är att du inte behöver koda det minsta tecken utan allt du behöver göra är att välja och klicka på den du har valt. Skulle det nu vara så att det är något du vill ändra på i temat och du kan koda kan du självklart gå in och ändra koder. WordPress har inte bara utvecklats för att kunna skapa snygga designer. Det är även utvecklat för att kunna fungera optimalt och mycket är gjort så att funktionaliteten ska vara på topp. Det finns en mängd olika plugins som alla har olika funktioner. De fungerar som tillägg till sidan och med dem kan du enkelt skapa bildspel, öka säkerheten, göra kontaktformulär, låta besökare dela din sida i sociala medier. Du kan genom att lägga in plugins även få statistik på dina besökare och allt vad du än kan tänkas behöva. För den som gillar videoklipp finns det även plugins som hjälper till att lägga in videoklipp på sidan. De som vill hamna högre i sökningar kan även hitta plugins som hjälper till med SEO. Plugins finns precis som teman i gratisversioner eller premium som kostar.

Gratis alternativ för snygg design

WordPress och varför det har blivit så populärt

Det finns många tankar och teorier kring varför WordPress har kommit att bli så populärt som det faktiskt är idag. Mycket handlar det om den enorma frihet som det ger och att det är så enkelt. Här behöver man inte längre fundera över att lära sig koda. Det som de allra flesta fastnar är ändå att det faktiskt är ett så pass billigt verktyg för att kunna skapa en sida som ser och är riktigt professionell. Såklart är det också för att de flesta uppskattar och tycker att det är roligt när de kommer igång.