oktober 17, 2021
Web

WordPress och varför det passar nybörjare

När man ger sig ut i djungel finns det många saker man inte tänker på i början. En av dem är säkerhet. Sitter man och kodar själv kan det hända att sidan inte blir särskilt säker, men genom att använda WordPress skapar man samtidigt en sida som är mer säker mot intrång. Det ligger dessutom i WordPress värdegrund att ha ett säkert system för att skapa hemsidor. Risken finns alltid, men att välja att sätta säkerhet i fokus redan från början är givetvis en bra början. Även om det är säkert gäller det att själva vara försiktig med att lämna ut olika uppgifter, precis som alltid. Med jämna mellanrum dyker det ändå upp säkerhetshål, men WordPress är snabba med att uppdatera och se till att säkerheten behålls. Det kan ändå vara bra att använda något extra verktyg för att göra sitt yttersta för att hålla säkerheten på topp. Det finns ett antal olika tjänster för säkerhet ute på marknaden att använda och att hitta någon som passar går enkelt att göra genom att leta sig fram.

WordPress är lätt att hantera

Självklart är det viktigt att det är lätt att använda om man inte hållit på med att göra webbsidor och designa dem tidigare. Även när det kommer till att verktyget uppdateras så sköts det på ett enkelt och lätthanterligt sätt. Du får helt enkelt en notis i din administrationspanel om att en det har kommit en ny version. Detsamma gäller för det tema du har valt och för de plugins som du har valt att använda. Du uppdaterar enkelt vad det än är som ska uppdateras genom att klicka på en knapp. Det är så enkelt som det kan bli. För att få en sida att fungera optimalt är det viktigt att göra uppdateringarna regelbundet och för det finns det olika verktyg. Ett av dem heter BackupBuddy.

WordPress blir mer än bara text

WordPress blir mer än bara text

Det roliga med WordPress är att det går att skapa saker med olika media. Bilder går att göra en mängd roliga saker med genom att använda sig av olika plugins och att skapa något med en video är enkelt. Dessutom går det att använda dokument och ljudfiler på sidan. När det kommer till video finns det plugins för att bädda in videoklipp från olika sidor. Det går att bädda in Youtube och Vimeo-klipp på sin sida. Dessutom går det att koppla tweets, Flickr och Instagram på sidan med hjälp av plugins. Det går också att skapa SlideShare och att lägga in ett ljudklipp från Soundcloud. Det är nästan så att det finns mer möjligheter och idéer för att ska en riktigt bra sida.

WordPress har verktyg för att hamna högre i Google

För den som gör en sida för första gången kanske SEO inte är det första man tänker på. Det är ändå något som är viktigt om man vill att besökarna ska hitta till sidan då det mycket handlar om SEO för att hamna högt på Google. WordPress är uppbyggt för att kunna vara sökmotorvänligt och redan när du börjar med din sida vet du att du kommer att få hjälp att få besökarna att hitta till dig bara genom att du har valt att använda WordPress. För att få en extra skjuts högre upp i Google listan kan det vara bra att lägga till en SEO plugin.