oktober 17, 2021
Web

WordPress är för alla

Jag ska idag bjuda på en liten serie om WordPress. Det kommer att bli tre inlägg där jag presenterar verktyget. WordPress är både hatad och älskad när det kommer till att göra och designa hemsidor. Det finns roliga saker med WordPress som är roliga och lättanvända, samtidigt som det ibland kan vara lite frustrerande att veta vad man ska göra. Några av de bra sakerna med WordPress är att man blir helt oberoende. Man sitter inte fast och hyr en hel sida av någon utan kan välja fritt. Dessutom finns det otroligt mycket man kan bygga upp i WordPress allt från en enkel blogg till en egen webbshop. Möjligheterna är oändliga.

Alla klarar av att använda WordPress

Det är inte för inte som WordPress idag har kommit att bli så populärt. Många som aldrig tidigare har gjort något alls med webbdesign kan lätt skapa sig en egen hemsida och allt eftersom bygga vidare på den och göra den riktigt avancerad. Det kommer dessutom inte att bli särskilt dyrt utan med WordPress går det att hålla kostnaden nere jämfört med andra platser. Ute på nätet finns det många how-to-do och vad man än vill skapa på sin sida finns det en guide som kan hjälpa en att få till precis det man behöver. Verktygen är dessutom otroligt enkla att använda. Det finns många självlärda som har lärt sig att göra snygga, avancerade sidor åt andra och dessutom kunna göra sig en bra lön på det. Det är enkelt att navigera på administrationspanelen för att kunna använda rätt verktyg. Kommer man till en punkt där man inte längre klarar av att göra det man vill skapa med hjälp av guiderna finns det en uppsjö av guider att ta hjälp av. Idag har det dessutom skapats Facebookgrupper där man kan fråga andra om hur man ska göra olika saker.

Alla klarar av att använda WordPress

WordPress – bara för bloggar?

Det finns en tanke om att WordPress bara är en plattform för de som vill göra bloggar och att det är det man ska använda det till. I början var det lite i den riktningen, men efterhand har det utvecklats med fler funktioner och större utbud till att nu kunna göra riktigt avancerade och bra hemsidor. WordPress är fortfarande populärt att använda bland de som bloggar, men det har vunnit otroligt med mark bland övriga hemsidebyggare. Antagligen till stor del tack vare att alla kan använda verktyget och att det Idag har det tagit sig till att komma att vara använt till 20% av alla hemsidor som byggs och även stora företag som eBay, Sony, UPS och Samsung har valt att använda WordPress som sitt ansikte utåt på nätet. Det roliga för de som inte har hållit på med webbdesign innan är att det blir enkelt att göra roliga och avancerade webbplatser. Det går att skapa tema och använda plugins som skapar funktioner. Konsten handlar om att välja rätt sak för sitt ändå mål och sedan är man i hamn med att verkar som en avancerad webbutvecklare.