Varför bli programmerare

Den som arbetar eller vill arbeta som programmerare har stort intresse för it. Det är ett brett yrkesområde och det är möjligt att jobba med allt från datorspel till att ta sig ann avancerade styrsystem som industrier använder sig av i sin tillverkning.

Många programmerare arbetar också mycket med koder, de tar sig då ann många olika uppgifter och kan bland annat arbeta med webbdesign. Den gemensamma nämnaren i yrket är att man arbetar utifrån speciella riktlinjer som man fått av en systemutvecklare. Arbetet går sedan ut på att testa programmet och vara säker på att det verkligen funkar som man tänkt att det ska göra. Funkar det inte som man har tänkt att det ska göra så får man testa sig fram tills allt sitter. Vill man jobba som programmerare inom Europa så är det en bra ide att utbilda sig så snart som möjligt. Enligt EU-kommissionen så kommer nämligen Europa 2020 sakna 1 000 000 programmerare och det behövs fler utbildade programmerare inom en mycket snar framtid. Vill man jobba inom framtidens yrke så är programmerare ett mycket bra alternativ. Den genomsnittliga lönen för en programmerare är ca 42 000 kr i månaden.

Hur man blir programmerare

För att bli programmerare finns det många olika vägar att gå. Att ha en bra utbildning med sig när man söker jobb är såklart en stor fördel även fast många också mestadels är självlärda. Arbetsgivaren brukar ofta föredra att den som söker jobbet har en eftergymnasial utbildning vilket det finns att gå på både högskola och yrkeshögskola.

Hur man blir programmerare

Hur man blir programmerare

Programmering på IT-högskolan: Vill man jobba inom IT är IT-högskolan den ultimata skolan att börja sin karriär på. Det finns många olika utbildningar inom IT på skolan där deras utbildning i programmering är en av dem. Utbildningen finns i två steg, en grundkurs och en fortsättningskurs. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom programmeringen för att söka till utbildningen utan grundutbildningen vänder sig till den som vill ha grundläggande förståelse till hur yrket som programmerare fungerar. Fortsättningsutbildningen är sedan en fördjupning där man får lära sig ännu mer för att sedan kunna ta sig ut i arbetslivet. Det går bra att söka utbildningen som privatperson men det förekommer också att företag väljer att gå utbildningen vilket naturligtvis också går bra. Objektorienterad programmering med AI-kompetens på Humans utbildning: den perfekta utbildningen för att kunna bli en bra programmerare hittar man hos Humans utbildning. På utbildningen kommer man gå igenom allt som är nödvändigt för att sedan kunna jobba som programmerare. Dessutom så ingår 14 veckor praktik i utbildningen vilket gör att man kommer känna sig mer än redo att börja arbeta på riktigt efter avslutad utbildning. Programutvecklare Java på Nackademin: Som programutvecklare i java lär man sig hur programspråket java fungerar. Java har tidigare utvecklat många bra spel och appar. Det finns många fördelar med att välja en utbildning på en av de bästa yrkeshögskolorna. En av dem är att Nackademin har god kontakt med många stora företag vilket gör att det kommer bli enklare för studenterna att få jobb.

Comments are closed.