oktober 17, 2021
Web

Vad kan jag förvänta mig av min budget för att göra en hemsida?

När det kommer till sidor som är gratis och upp till 2000 kronor finns det lite att ta hänsyn till. De som är helt gratis kommer ofta med någon form av restriktioner och oftast handlar det om att du kommer att ha reklam på din sida.  Du kommer att upptäcka att det inte är särskilt många funktioner som finns tillgängliga och vill du ha en egen domän är det sällan det går utan du kommer att vara hänvisad till en subdomän det vill säga ditt namn samt webbhotellets domän. När det kommer till arbetet måste du också göra allt arbete själv både vad gäller text, bild, video och allt vad du kan tänkas vilja ha på din sida. Vill du hamna högt upp i Googles sökningar gäller det också att du kan en del om sökmotoroptimering eftersom det är ett jobb som kommer att hamna på dig också. Du kommer inte att kunna få någon mail koppald till din domän. Support och hjälp är ofta obefintlig eller i väldigt liten skala.

6000 – 10 000 kronor för ett normalstort företag

Med någon tusenlapp till i månaden att lägga på en hemsida börjar det helt plötsligt att likna något. Här hittar vi roligare designer som är utvald för att passa till företaget eller helt skapad från grunden. Tillsammans med en webbdesigner får du också gå igenom vad du vill ha på sidan och allt bli anpassat helt efter dina önskemål. Nu får du hjälp med att lägga in både text, bild, video samt att skapa undersidorna. Det kommer att ingå ett webbhotell med din domän och du kommer att få tillgång till e-postadresser med domänen. Sökmotoroptimeringen kommer att skötas av webbutvecklaren och denna kommer även att lägga in de funktioner och tillägg som behövs. Du kommer också att kunna få hjälp med att få en sida som håller högre säkerhetsklass med https istället för http. Webbföretaget kommer också att hjälpa till att se till att ditt företag syns mer och bättre på nätet än om du hade lagt ut sidan själv dessutom har du fri support via mejl och telefon.

6000 – 10 000 kronor för ett normalstort företag

15 000 – 30 000 kronor – för företaget som har ett behov av att synas mycket på nätet

När budgeten börjar hamna på dessa siffror går det helt plötsligt att skapa oändligt mycket mer med hemsidan. Nu går det att skapa ett mer riktat innehåll och med den här budgeten går det även att hyra in en fotograf för att ta professionella bilder till hemsidan. Det material som ska in på hemsidan kan nu bli specialdesignad. Designen börjar nu skapas för att helt passa företaget och de kunder man riktar in sig på samtidigt går det också att lägga en bra budget på sökmotoroptimeringen och ska analyser och utifrån dessa förbättra optimeringen. Funktionerna börjar även hålla sådan klass att det går att lägga in betalfunktioner på sidan. Full hjälp med allt från servrar till e-post och vad man nu kan tänkas behöva hjälp med på sin sida. Supporten är givetvis fri och vissa företag har även VIP-support som man för det här priset får ta del av.