NYHETER

Vad man behöver undvika när man skapar en hemsida

Postat av on feb 19, 2019 in Web | Kommentarer inaktiverade för Vad man behöver undvika när man skapar en hemsida

Vad man behöver undvika när man skapar en hemsida

Att designa sin egna hemsida är idag varken särskilt kostsamt eller tidskrävande. Tack vare många guidade hemsidor där man enkelt kan bygga upp och skapa sin egna hemsida är det idag enklare än någonsin (mer…)

Webbdesignens historia

Postat av on jul 10, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Webbdesignens historia

Webbdesignens historia

Webbdesign tänks ofta som att vara något relativt nytt, och beroende på vad man jämför med så är det just det. Men den har ändå en längre historia än man vad man tror och man kan koppla den till andra områden som grafisk design. Webbdesign finns överallt omkring oss när vi är ute på internet, det vore nämligen svårt att föreställa sig ett internet utan animerad grafik, olika stilar av typografi, bakgrunder och musik. (mer…)

Konsten att blogga

Postat av on jun 21, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Konsten att blogga

Konsten att blogga

Det är populärt idag att skapa och skriva en blogg. Ofta handlar det om att dela med sig av sitt vardagliga liv till nära och kära. (mer…)

Webbdesign

Postat av on jun 15, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Webbdesign

Webbdesign

När man tänker eller hör ordet webbdesign tänker många av oss att det är hur en hemsida ser ut. I stora drag så stämmer det bra men det finns så mycket mer till ämnet än man kan tänka sig. Webbdesign har dessutom en längre historia bakom sig än vad man kan tro. Idag är webbdesigner en yrkestitel och utbildningar inom webbdesign och till att bli webbdesigner finns det många av. (mer…)

Den första webbsidan

Postat av on jun 10, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Den första webbsidan

Den första webbsidan

Idag är internet en sådan naturlig del av vår vardag att vi sällan tänker på dess historia. Det är också få saker idag som har funnits så kort tid som faktiskt påverkar människor världen över så mycket. (mer…)

HTML är kodspråket för hemsidor

Postat av on maj 21, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för HTML är kodspråket för hemsidor

HTML är kodspråket för hemsidor

Det som är grunden för alla hemsidor är html. Det är den kod som används för att sidor ska få ett visst utseende eller kunna göra vissa funktioner. För den som inte har testat på innan är det en enkelt kod att skriva och det fungerar att skriva koden i vanliga ordbehandlingsprogram.  Det finns finns ett antal element som används som är väldigt vanliga och vi ska ta upp några här på sidan. (mer…)

Hemsidor för företag med stor budget

Postat av on maj 11, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Hemsidor för företag med stor budget

Hemsidor för företag med stor budget

Det finns företag som har avsatt en stor budget för att göra en hemsida. Det finns olika anledningar till att ett företag kan vara i behov av en så pass avancerad hemsida. Till exempel kan det vara en webbutik och att den därigenom behöver många funktioner. Det kan också vara så att företaget är i behov av att möta sin publik och att det för dem är ett sätt att nå ut till publiken som är helt avgörande för hur det går för företaget. (mer…)

Vad kan jag förvänta mig av min budget för att göra en hemsida?

Postat av on maj 4, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Vad kan jag förvänta mig av min budget för att göra en hemsida?

Vad kan jag förvänta mig av min budget för att göra en hemsida?

När det kommer till sidor som är gratis och upp till 2000 kronor finns det lite att ta hänsyn till. De som är helt gratis kommer ofta med någon form av restriktioner och oftast handlar det om att du kommer att ha reklam på din sida.  (mer…)

Det som gör att priset på att köpa en hemsida skiljer

Postat av on apr 20, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Det som gör att priset på att köpa en hemsida skiljer

Det som gör att priset på att köpa en hemsida skiljer

Det finns många olika anledningar till att priset på att göra en hemsida skiljer sig. Förstår man hur prissättningen går till är det lättare att köpa en sida. En förklaring till vad som spelar in kommer här. (mer…)

Konsten att köpa en sida till sitt företag

Postat av on apr 10, 2018 in Web | Kommentarer inaktiverade för Konsten att köpa en sida till sitt företag

Konsten att köpa en sida till sitt företag

Det kan verka enkelt att skaffa en hemsida till sitt företag. Idag finns det en uppsjö av företag som säljer just det. De gör professionella hemsidor åt andra företag. För den som ska köpa finns det ändå en mängd saker att tänka på innan man skriver ett kontrakt med något av företag. (mer…)