oktober 17, 2021
Web

Konsten att köpa en sida till sitt företag

Det kan verka enkelt att skaffa en hemsida till sitt företag. Idag finns det en uppsjö av företag som säljer just det. De gör professionella hemsidor åt andra företag. För den som ska köpa finns det ändå en mängd saker att tänka på innan man skriver ett kontrakt med något av företag.

Priset

Det första man bör kolla upp är priset hos företagen. Många gånger kan det skilja en del och att kunna sålla och hitta den bästa lösningen för ens företag är ofta steg nummer ett. Lite är det också så att man får vad man betalar för och en hemsida håller ofta olika kvalitet. Priset för att köpa en hemsida ligger ofta från ett par tusenlappar upp till och med några hundra tusen. Det som avgör priset är ofta saker som till exempel vilka funktioner man vill ha, storleken på lagringsutrymmet som sidan kräver och hur mycket trafik den ska klara av att hantera dagligen. Det mesta man betalar för är ändå det antalet timmar som krävs för att sätta ihop sidan. Utbildningar för att bli webbutvecklare är dyra och det gör att priset stiger för de som behöver mer funktioner på sidan. Sidor som kräver fler funktioner kan vara till exempel webshopar och de kräver dessutom en hel del jobb att sätta upp.

Några bra tips för dig som vill köpa en hemsida.

  • Det första man bör göra är att se över sin budget. Det gäller att vara realistisk och att köpa kvalitet lönar sig i längden.
  • En domänadress kommer att behövas för vilken aktör man än väljer att jobba med och att köpa sin domän kan vara en bra förberedelse.
  • Gör en research på olika webhotell som finns ute på nätet. Se till att välja en med bra omdöme och det kan även vara så att domänen kan köpas på samma ställe eller till och med ingå.
  • Kolla var webhotellet har sina servrar. Ett gott tecken på kvalitet och att det fungerar snabbt och säkert är att de finns i Norden.
  • Förbered dig genom att ha bilder, dokument och information redo att presentera när du väl har hittat din samarbetspartner.
  • Skriv ned vad du vill få ut av din hemsida för att veta hur målbilden ska se ut.
  • Kolla runt och se vad som kan passa din sida. Det finns en rad olika verktyg att använda för att sätta upp en sida.
  • Gör en mall för var du vill ha på din sida. Rubriker, undersidor osv så att du vet vad det är du behöver när du vänder dig till din blivande samarbetspartner.
Några bra tips för dig som vill köpa en hemsida.

Det finns mycket förberedande jobb som behöver göras innan man kommer så långt att man går in och beställer en sida. För att kunna hålla budgeten och se till att man har ett bra utgångsläge från början är det viktigt att vara förberedd. Det är bra att se det som ett långsiktigt projekt att skapa en hemsida och eftersom den kommer att bli företagets ansikte utåt är det viktigt att den speglar och förmedlar det man vill få ut.