Flera smarta sätt att profitera för en bloggare

Det är inte alls svårt att starta en blogg och sedan profitera på den, så länge man vet hur man ska göra. Bara en sådan sak att det inte behöver kosta skjortan att skapa sin egen bloggsida eller använder ett blogghotell. Visst det går att tjäna pengar och få förmåner genom sin blogg, men det gäller att jobba hårt för det och samtidigt få läsare till bloggen. Tanken på hur många bloggar det egentligen finns, så är det faktiskt inte så många som kan enbart leva på de som tjänas in på sin blogg.

Att ha en blogg som man ska profitera på, då gäller det att behandla bloggen precis som ett företag. Därför bar man en marknadsföringsplan som är väl genomtänkt och självklart att bloggen sedan är nischad. För att tjäna pengar finns det vissa faktorer som behöver uppfyllas innan slantarna och förmånerna kommer att rulla in.

Hur profiterar man på en blogg?

Att skriva och ha en unik blogg är egentligen bara en liten pusselbit för att kunna profiterar på sin blogg. Då man ser till att få många läsare till bloggen och då krävs det att minst 1 000 personer läser inläggen. Dessutom bör man också se till att ha en mejllista som hela tiden utökas med namn. Detta är bara början till att tjäna pengar.

Det krävs även andra faktorer för att verkligen få en ordentlig profit och det är annat erbjuds på sajten. Vilket kan vara olika saker. Allt från att sälja produkter eller tjänster till att ha affiliatelänkar som går till olika samarbetspartners. Dessa partners erbjuder sedan sina egna tjänster och produkter. Genom att länka och läsarna klickar på dem så kommer man tjäna pengar. Skulle det dessutom vara så att läsaren sedan köper produkter eller tjänster hos samarbetspartnern så profiterar man ännu mer.

Ytterligare ett sätt att få profit är att ha sponsorer som sedan får göra reklam på bloggsajten eller annan reklam. På sin sajt läggs bilder ut som gör reklam, men det gäller att göra det med måtta. Bloggens budskap får inte försvinna och att sajten inte ser ut som en reklampelare.

Andra sätt att tjäna pengar på

Ett populärt sätt för bloggare att profitera är att sälja olika e-böcker som man själv har skrivit eller som en samarbetspartner har publicerat. En sak att tänka på då är att inte ha överpriser på böckerna, för då kommer det inte vara många exemplar som säljs. Därutöver går det också att sälja sina e-böcker på andra plattformar, vilket också innebär att du tjänar pengar på ditt bloggande. Nackdelen är att en viss procent av vinsten försvinner då den andra plattformen tar en procentsats för att man får sälja sin e-bok på deras webbsida.

Att skapa webbkurser är även ett sätt som är enkelt och smidigt att göra en profit på. Perfekt om man känner att man har en expertis inom ett visst område som andra vill lära sig ännu mer om. Egentligen kan det räcka med att visa hur man lagar mat eller gör hemsidor och säljer dem som kurser. Intresset för sådana ”enkla” kurser är förvånansvärt stort.

Comments are closed.