oktober 17, 2021
Web

Det som gör att priset på att köpa en hemsida skiljer

Det finns många olika anledningar till att priset på att göra en hemsida skiljer sig. Förstår man hur prissättningen går till är det lättare att köpa en sida. En förklaring till vad som spelar in kommer här.

Antalet undersidor

Alla hemsidor består av flera olika sidor. Det finns en förstasida och sedan skapas det undersidor utifrån det. Exempel på undersidor kan vara om oss, kontakt, vad vi gör osv. Självklart gör antalet man behöver skillnad på priset Det är möjligt att bygga dessa själv för att hålla kostnaden nere, men att förbereda med information och bilder kan vara ett bra sätt att få den färdig till ett bättre pris.

Standardmall eller egen sida

Det finns ofta färdiga mallar och det är på gott och ont att använda dem. En färdig mall är ofta något kunden känner igen eftersom det antagligen finns på andra sidor sedan innan. I de flesta verktyg för att göra en sida finns det färdiga mallar som också kan vara gratis. Vill man däremot ha en egen design börjar det genast kosta lite mer. Precis som innan är det antalet arbetstimmar man betalar för. Det kommer dessutom att ta lite mer tid att få en egen design än att ta en färdig mall.

Tillägg och funktioner

På många webbsidor behövs det tillägg och funktioner. Det kan var allt från ett bildspel till ett bokningssystem för att kunderna ska kunna göra sina bokningar direkt online. Det bästa är att fundera igenom innan man sätter igång med beställningen på vad man kan tänkas behöva. Det här rä en post som kan komma att bli lite dyr beroende på vad det är för behov man har. När man väl vet vad det är man behöver kan det vara bra att diskutera igenom det med sin webbyrå för att kunna göra det bästa för sin sida.

Sökmotoroptimering

Det här är en viktigt bit som många som inte hållit på med webbutveckling förut kan missa. För att kunna hamna på topp bland sökningarna i Google och därigenom få nya kunder är det viktigt att se till att ha bra sökmotoroptimering på sin sida. Det här är en del som vi rekommenderar att man ser till att hålla hög klass på och det kan till och med vara bra att anlita en SEO-expert för att få ut det bästa möjliga av sidan. Hittar inte kunderna till sidan kvittar det vad  man har för design.

Sökmotoroptimering

Bilder på sidan

Vad är det för bilder du behöver till sidan. Behöver du anlita en fotograf eller har du redan en bra portfolio med bilder att använda. Idag finns det fotografer till bra pris, även om det är billigare att ta bilderna själv.  Det går även att köpa in en del bilder från ett bildarkiv.

Mobilanpassning

Idag är det viktigt att se till att hemsidan är anpassad för surfplattor och mobiler. Innan du väljer samarbetspartner bör du kolla om det kostar extra eller om det ingår i priset.